Flux op excursie naar Berlijn!

Flux is op excursie geweest naar Berlijn, het team heeft meerdere projecten bekeken in  en rondom de stad en heeft ook een bezoek gebracht aan het Duitse bureau Topotek1. Veel ontwerpinspiratie voor nieuwe projecten!

Flux ontwerpt Notenboomplein in IJmuiden

In opdracht van Synchroon werkt Flux aan een ontwerp voor een park in IJmuiden. De ontwikkeling van de omliggende  architectuur is ontworpen door OZ architecten. In samenwerking met gemeente Velsen.

Synchroon

OZ architect

Ontwerp openbare ruimte Maanwijk Leusden

Flux gaat in opdracht van Heijmans Vastgoed werken aan het stedenbouwkundig plan en het ontwerp voor de openbare ruimte van Maanwijk Leusden. In samenwerking met Molenaar & Co.

Heijmans Vastgoed

Leusden

Molenaar & Co

Film klimaatadaptieve openbare ruimte Provincie Utrecht

Naar aanleiding van het onderzoek Merwedekanaalzone klimaatadaptief, is er een overzicht en film gemaakt over de aanpak van Flux landscape architecture in dit project. Het ontwerpend onderzoek laat een range aan mogelijkheden zien hoe er in stedelijke opgaven invulling kan worden gegeven aan een klimaatadaptieve stad. Voor meer info zie

Provincie Utrecht

Flux merwedekanaalzone klimaatadaptief

Team AM wint tender in Krommenie!

AM, Flux landscape architecture en Common Affairs hebben de tender gewonnen voor het onwikkelen van een energieneutrale woonwijk in Krommenie. Met het winnende plan ‘Eilanden van Hain’ krijgt Zaanstad een waterrijke woonwijk met circa 235 grondgebonden woningen. Het plan ligt vanzelfsprekend verankerd in het landschap en alle woningen hebben een direct adres aan het uitgebreide vaarnetwerk van Noord Holland. Voor de realisatie van het plan, gebaseerd op de principes van de oude dorpen in de Zaanstreek, wordt samengewerkt met Staatsbosbeheer, Arcadis, BAM Energy Systems, Kuijs Reinder Kakes, Van der Tol en Beaumont communicatie.

Eilanden van Hain, Flux 

Nieuwsbericht AM

Nieuwbericht de Architect 

Flux landscape architecture geselecteerd voor prijsvraag Park Huis Doorn

Het team van Flux landscape architecture en Studio Rap is samen met 4 andere teams geselecteerd uit 100 inzendingen voor de prijsvraag Park Huis Doorn. Voor de opgave wordt een ontwerp gevraagd voor een brug, paviljoen en een folly. De winnende ontwerpen worden uitgevoerd. Andere teams zijn Anouk Vogel Landscape Architecture, Gijs Van Vaerenbergh, Maatschap Observatorium, en Rink Tilanus.

Voor meer info:

Prijsvraag Park Huis Doorn

Studio RAP

Werkspoorkwartier Circulair

In opdracht van de Werkspoorkathedraal werkt Flux aan een studie naar de circulaire potentie van het gebouw en zijn omgeving.  Er wordt ingezet op een aantal stromen: water, energie, ecologie en voedsel.

Flux, Circular Werkspoorkwartier

Resultaten project Kracht van Overvecht

De resultaten van het project Kracht van Overvecht zijn openbaar gemaakt. Flux was onderdeel van een ontwerpteam op het thema energie samen met Except.  De andere teams waren Lola/Tauw/MA.AN/SOON. In opdracht van AORTA, onder leiding van JanDirk Hoekstra.

Architectuurcentrum AORTA

Kracht van Overvecht

Gemeente Utrecht

Except

Houthavens Amsterdam binnentuin

In opdracht van Synchroon en in samenwerking met Shift architecture urbanism, werkt Flux aan het ontwerp van een collectieve binnentuin voor een bouwblok in Houthavens. Beeld Shift architecture urbanism.

Synchroon 

Shift architecture urbanism 

Houthavens 

Ontwerp Odyssee Schoolplein

Flux heeft een ontwerp gemaakt voor het schoolplein van Odyssee basisschool. Een doorgaande speelroute met allerlei speelaanleidingen zorgt voor een heldere verdeling van programma en verbindt tegelijk alle plekken op het plein.

De Odyssee