Profiel

Flux landscape architecture is een bureau voor landschapsarchitectuur in Utrecht. Flux kenmerkt zich door een onderzoekende en conceptgedreven aanpak. Het werk bevat verschillende schaalniveaus, van ontwerpend onderzoek tot concrete ruimtelijke ontwerpen voor landschappen en openbare ruimtes. Projecten zijn zowel stedelijk als landschappelijk en vaak gerelateerd aan thema's als klimaatsverandering, nieuwe vormen van ecologie, energietransitie, gezondheid, mobiliteit en circulaire economie.

Flux is opgericht door Gerwin de Vries, het ontwerpteam van 12 mensen bestaat uit  landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers. In opdrachten wordt samenwerking gezocht met specialisten op het gebied van ecologie, techniek of water. Flux is ontstaan uit LINT, een samenwerking met Alexander Herrebout in de periode 2012-2017

Een aantal projecten van Flux zijn Versteviging Grebbedijk Wageningen (Waterschap Vallei en Veluwe 2018), Merwedekanaalzone Klimaatadaptief  (provincie Utrecht 2016), de Verbrede Waddendijk (Rijksadviseur landschap en Water 2014) en Mexico City Climate Proof (UN Habitat 2017). Op dit moment zijn onder meer de projecten Stadsomwalling Leuven (Stad Leuven 2018), Werkspoorkathedraal Utrecht (Overvecht Vastgoed 2018), Park ter Walle Menen (Stad Menen 2018) en Oostenburg Amsterdam (VORM Ontwikkeling 2018) in uitvoering.

Gerwin won de eerste prijs in de International Archiprix in 2006, ontving een startstipendium van het fonds BKVB in 2008 en is in 2014 geselecteerd voor de short list van de Prix de Rome. Gerwin is als docent betrokken bij het onderwijs op HKU Spatial Design Utrecht en NHTV Urban Design Breda. Het werk van Flux is onderdeel geweest van verschillende publicaties en (internationale) exposities. 

Werknemers sinds 2011:  Leila Hofmann, Delina Wilbrenninck, Daan Buurman, Eek van der Krogt, Marianne Visser, Linde Keip, Lilly Tank, Lovisa Norlin, Roberta Pietricola, Louise Mabilleau, Quirine Hoek, Lisa van Beek, Ines Plagemann, Marleen Buitenwerf, Rebecca Smink, Mans Weghorst, Josje Hoefsloot, Wolf Compernolle, Rui Pedro Fernandes, Joanne de Bruin, Federico Lia, Sophie van Eeden, Sander Smits, Cyriel Hochstenbach, Jasper Massink, Vincent Janssen, Hendrik van Beek, Anouk Anne Langeveld, Floris Grondman, Jeroen Castricum, Floor van Wulfften Palthe, Toon Roozen, Remco van der Togt, Frank Jurien Dam