Laurierkwartier winnend ontwerp voor bouwkavel Hoge weide

Het team van AM, Faro architecten, Flux landscape architecture en LPB Sight heeft de tender gewonnen voor de laatste bouwkavel in Hoge Weide, Utrecht. Het Laurierkwarier, zoals de winnende inzending heet, vormt de overgang tussen het hoogstedelijke Leidsche Rijn Centrum en het kleinstedelijke Hoge Weide. Het plan kenmerkt zich door een stedelijke buitenkant met een omvangrijke groene binnentuin, gericht op ontmoeting en beweging, in het hart van het blok. De komende maanden zal het plan verder uitgewerkt worden waarna realisatie gepland staat aan het eind van 2019.

Nieuwsbericht AM

Flux Laurierkwartier

Team VORM wint tender natuurinclusief bouwen in Binckhorst Den Haag!

Team VORM, met LEVS architecten en Flux landscape architecture, heeft de tender gewonnen voor het onwikkelen van een natuurinclusieve woontoren in de Binckhorst, Den Haag. Binck Blocks is als een ecosysteem ontworpen, met ruimte voor allerlei flora en fauna. De 115 meter hoge toren vormt een nieuwe biotoop in Den Haag en biedt leefruimte aan vogels, bijen, vlinders, insecten en vleermuizen.

In samenwerking met Bureau Stadsnatuur, Van Rossum RI, W/E Adviseurs, Ingenieursbureau Linssen, DPA Cauberg-Huygen, Klimaatgarant en Vaecon. De start bouw staat gepland in de tweede helft van 2020.

 

Trekvlietzone Natuurinclusief Flux

VORM

LEVS architecten

Bureau Stadsnatuur

Nieuwsbericht de Architect

Nieuwsbericht Architectenweb

Nieuwe teamfoto's Flux

Flux heeft nieuwe foto's laten maken van het nieuwe kantoor op Rotsoord en van het gehele team. De foto's zijn gemaakt door fotograaf Mark Prins.

Mark Prins

Foto's Flux

Flux geeft lezing Academie van Bouwkunst Amsterdam

Gerwin de Vries van Flux landscape architecture heeft een lezing gegeven over projecten en de aanpak van Flux. Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam kwamen samen met het nieuwe hoofd Hanneke Kijne van de opleiding landschapsarchitectuur op bezoek bij Flux in Rotsoord.

Flux zoekt bomen uit voor projecten Notenboomplein IJmuiden en Houthavens

Flux heeft de bomenkwekerij 'M van den Oever' bezocht om bomen uit te zoeken die gebruikt gaan worden in de projecten 'Notenboomplein IJmuiden' en Houthavens.

Bomenkwekerij 'M van den Oever'

Synchroon

Flux maakt watervisie voor Hoogheemraadschap van Delfland

Samen met een team van het Hoogheemraadschap van Delfland werkt Flux landscape architecture aan het opstellen van een watervisie voor het Hoogheemraadschap. Doel van de watervisie is het verwoorden en visualiseren van de ambities van het Hoogheemraadschap ten aanzien van toekomstig ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. De watervisie moet aan het einde van 2019 gereed zijn.

Hoogheemraadschap van Delfland

Uitvoering Hooverplein Leuven

In opdracht van Gemeente Leuven heeft Flux een nieuwe fontein ontworpen voor het Herbert Hooverplein in Leuven. De fontein is een nieuwe publieke plek met speelaanleidingen voor kinderen. Het ontwerp is uitgevoerd door Rots maatwerk.

Rots maatwerk

Gemeente Leuven

Stadsomwalling Leuven 

Versteviging Grebbedijk

Flux werkt aan het ontwerp voor de versteviging van de Grebbedijk tussen Wageningen en Rhenen,  in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe (WSVV). In samenwerking met ingenieursbureau Lievense, Eric Luiten,  Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Provincie Utrecht, Provincie Gelderland en Gemeente Wageningen wordt vormgegeven aan de dijkverstevigingsopgave.  Gedurende het project worden verschillende varianten onderzocht op techniek en ruimtelijke kwaliteit. 3 kansrijke alternatieven staan nu online.

Vallei Veluwe

Grebbedijk 

Lievense 

Flux is verhuisd naar Rotsoord Utrecht

Sinds 1 oktober is Flux verhuisd naar Rotsoord. Na een mooie tijd van 5 jaar in Vechtclub XL heeft Flux de stap naar een grotere werkruimte gemaakt. De locatie is bruisend van activiteiten en volop in ontwikkeling, we hopen hier als bureau onderdeel van te zijn! Iedereen is welkom voor koffie op Ravenoord 235 Utrecht.

Flux + studio RAP runner up in prijsvraag Park Huis Doorn

Flux en Studio Rap hebben de tweede prijs gewonnen in de prijsvraag voor Park Huis Doorn. Het team heeft een brug, een folly en een nieuwe parkbank ontworpen. Een selectie uit het juryrapport onder leiding van Floris Alkemade: ‘Het ontwerpteam stelt naar aanleiding van een degelijk analyse van de al aanwezige parkobjecten voor om elk nieuw object te verankeren in de historische context. De jury is porsitief over het voorstel om als derde element banken aan het park toe te voegen, waarmee de beleving van het park aanzienlijk wordt verbeterd’

Prijsvraag park huis Doorn 

Studio RAP