Landschapsparken

Het project Gangen presenteert een strategie voor het combineren van woningbouw met de aanleg van nieuwe landschapsparken in de randen van verschillende Nederlandse steden. In opdracht van Synchroon en in samenwerking met &bogdan.

Bekijk de nieuwste animatie hier

En kijk voor meer projectinformatie op:

Gangen
Landschapsparken

Flux excursie Ruhrgebied

Flux is op excursie geweest in het Ruhrgebied! Rondom Essen heeft het team 16 projecten bekeken, zoals het Krupp park, de Garten der Erinnerung, Landschaftspark Duisburg en Sportpark Styrum. Daarnaast is er een bezoek gebracht aan het kantoor van Die Planergruppe en heeft het team van Flux een inspirerende rondleiding gekregen in Zollverein, met dank aan Thomas Dietrich en Sascha Wieneke. Het Ruhrgebied was groots, aangenaam om door te fietsen en vol inspiratie voor onze volgende projecten!

Ontwikkelkader Spoorzone Hoofddorp goedgekeurd!

Vorige week heeft de gemeenteraad van Gemeente Haarlemmermeer ingestemd met het Masterplan Ontwikkelkader Spoorzone Hoofddorp, door wethouders Beryl van Straten-van Diepenbeek en Marja Ruigrok.

In samenwerking met De Zwarte Hond en MVRDV werkte Flux aan het stedenbouwkundige plan en het ontwerp van de openbare ruimte van de Spoorzone Hoofddorp. In het gebied worden tot 10.000 woningen toegevoegd en in de kern wordt het station herontwikkeld om de overstapstromen tussen trein, bus en de toekomstige metro te faciliteren. Het vernieuwde station wordt geïntegreerd in Spoorzone door middel van een nieuw, levendig stationsplein. Dit zal dienen als ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers. Nu door naar de volgende stap: gedetailleerde stedenbouwkundige plannen voor de deelgebieden Stationskwartier en Graan voor Visch.
Meer weten?

Spoorzone Hoofddorp

Gemeente Haarlemmermeer

Klimaatplein Rotsoord

Flux werkt in samenwerking met de gemeente Utrecht en Mintske stadsontwerp aan een ontwerp voor een nieuw klimaatplein in Rotsoord Utrecht, vlak voor de deur van Flux. Het gebied is erg verhard, door middel van vergroening op het plein en verbetering van de verblijfskwaliteit ontstaat een toekomstbestendig gebied, passend bij het industriële karakter van Rotsoord. De eerste plannen zijn met bewoners en ondernemers uit het gebied besproken en aangescherpt.

Toekomstvisie Brabantse Wal

Flux werkt aan de toekomstvisie voor de Brabantse Wal, een prachtig gebied dat zich uitstrekt van Steenbergen tot Woensdrecht. De overgangen van klei naar zand, van bos naar heide en van droog naar nat vormen samen een uniek landschap. Klimaatextremen, stikstofneerslag en recreatiedruk hebben echter een grote impact op het gebied. Hoe kunnen we de Brabantse Wal toekomstbestendig inrichten? Hoe zorgen we voor een nieuwe balans tussen natuur en landbouw?

Aan de hand van 3 onderscheidende koersen onderzoekt Flux, in samenwerking net Royal HaskoningDHV, verschillende toekomstmogelijkheden voor het gebied. In elk van de koersen zijn de natuur- en wateropgaven het uitgangspunt, maar telkens in verschillende combinaties en met andere functies zoals landbouw, woningbouw of recreatie. In opdracht van de Provincie Noord-Brabant.

VO Wilhelminaplein Eindhoven gepresenteerd

Flux werkt aan het voorlopig ontwerp voor het Wilhelminaplein in Eindhoven. Op 22 mei is het VO gepresenteerd aan bewoners en ondernemers. In het ontwerp behoudt het plein een bruisend en bourgondisch karakter, is er ruimte voor evenementen en terrassen en wordt het plein ook veel groener. Vergroening is belangrijk om de verblijfskwaliteit te vergoten, regenwater op te vangen en hittestress tegen te gaan. Flux werkt op dit moment aan de uitwerking van een definitief ontwerp voor het plein. In opdracht van gemeente Eindhoven

Vergroening Wilhelminaplein

Flux zoekt landschapsontwerper!

Flux is op zoek naar een landschapsontwerper of stedenbouwkundig ontwerper met 0-5 jaar ervaring. Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en portfolio naar work@fluxlandscape.nl of kijk op werken bij flux.

Flux in het jaarboek voor Architectuur 2024!

Met twee gerealiseerde projecten staat Flux in de nieuwe editie van het Jaarboek voor Architectuur. In een mooie beeldrapportage worden de projecten Highnote Almere en Houthaven Amsterdam weergegeven.

Elk jaar presenteert de redactie in deze publicatie een beschouwing van het afgelopen architectuurjaar in de vorm van essays, alsmede een selectie van opzienbarende projecten die de stand van het vak weergeven. De redactie van het jaarboek 2023/2024 bestaat uit Uri Gilad, Stephan Petermann en Annuska Pronkhorst.

Voor het project Highnote Almere ontwierp Flux drie buitenruimtes, elk met een eigen identiteit. Het gebouw bevat een grote open plint met aansluitend een industriële werf, een groen hof en een collectieve daktuin. In opdracht van AM en architectuur door studioninedots.

Voor het project Houthaven Amsterdam ontwierp Flux een gedeelde binnentuin in opdracht van Synchroon en in samenwerking met Shift architecture.

Flux op Dag van de Ontwerpkracht

Hoe krijgen we grip op de vormgeving van onze toekomst? Wat moet nu, wat kan straks en wat komt later?
Vragen die gesteld worden op de Dag van de Ontwerpkracht. Flux zal hier één van de masterclasses verzorgen over ontwerpend onderzoek als toekomstverkenning: Over hoe onderscheidende toekomstbeelden samenhang en inzicht kunnen creëren tussen keuzes en helpen bij het maken van afwegingen. Voor de Nieuwe Nota Ruimte werkte Flux vier varianten uit. In een interactief gesprek wordt verkend hoe deze methode ook breder toegepast kan worden.

Nieuwsgierig geworden?
Kom dan 4 juli naar de bibliotheek in Tilburg of kijk op de website en meld je aan:
Dag van de Ontwerpkracht

Flux wint WLA Award 2024!

'Een uitstekend voorbeeld dat klimaatadaptatie, biodiversiteit en leefbaarheid integreert op verschillende schaalniveaus' (jury WLA Awards)

Een groot compliment voor het Flux project: Binckhorst Den Haag. Het project Binckhorst werd beloond met de Award of Excellence en is gekozen uit meer dan 250 inzendingen wereldwijd.

In opdracht van de gemeente Den Haag werkte Flux aan een visie voor een biodiverse en klimaatadaptieve ontwikkeling voor Binckhorst Den Haag. De visie combineert de verstedelijkingsopgave met een stevige landschappelijke kwaliteitsimpuls en een toekomstbestendig ontwerp van de openbare ruimte. Het project gaat uit van een overkoepelende visie voor het gehele gebied Binckhorst, die een inspirerend toekomstbeeld voor de langere termijn laat zien. Vanuit deze visie zijn een aantal deelgebieden uitgewerkt. Per deelgebied zijn concrete 'spelregels' voor een toekomstbestendige inrichting van de openbare ruimte voorgesteld. Deze spelregels zijn onder andere de integratie van waterberging in de openbare ruimte, de inrichting van (groene) kades en een strategie voor klimaatadaptieve en biodiverse beplanting onder verschillende omstandigheden. In samenwerking met Wageningen Universiteit en Research.

Meer weten? Kijk dan op

Binckhorst Den Haag

WLA Awards 2024