Flux landscape architecture selected for competition Park Huis Doorn

The team of Flux landscape architecture and Studio Rap was selected from 100 entries for the Park Huis Doorn competition together with four other teams. For the assignment, a design is requested for a bridge, a pavilion and a folly. The winning designs will be executed. Other teams are Anouk Vogel Landscape Architecture, Gijs Van Vaerenbergh, Maatschap Observatorium, and Rink Tilanus.

For more information:

Prijsvraag Park Huis Doorn

Studio RAP

Werkspoorkwartier Circular

Commissioned by the Werkspoorkathedraal, Flux is working on a study into the circular potential of the building and its surroundings. The focus is laid on several flows: water, energy, ecology and food.

Flux, Circular Werkspoorkwartier

Results project ‘Kracht van Overvecht’

The results of the ‘Kracht van Overvecht’-project have been published. Flux was part of a design team on the theme of energy together with Except. The other teams were Lola / Tauw / MA.AN / SOON. Commissioned by AORTA & led by JanDirk Hoekstra.

Architectuurcentrum AORTA

Kracht van Overvecht

Gemeente Utrecht

Except

Houthavens Amsterdam inner garden

Flux is working on the design of a shared inner garden for a block in Houthavens, commissioned by Synchroon and in collaboration with Shift architecture urbanism. Image by Shift architecture urbanism.

Synchroon 

Shift architecture urbanism 

Houthavens Amsterdam 

Design Odyssee school playground

Flux has made a design for the school playground of the Odyssee elementary school. A continuous playful route with all kinds of play activities ensures a clear distribution of the program and at the same time connects all the different places of the school playground.

De Odyssee

Plan for Boerhaeve Schalkwijk

Flux was part of team Heijmans for the design of Boerhaeve Schalkwijk. Click here to see the submission. The competition was in collaboration with Korth Tielens, Marcel Lok_Architect (ML_A), Bets en Oudendorp. Images by Studio Zwartlicht.

Flux, Boerhaeve Haarlem 

Heijmans 

Kort Tielens 

ML_A

Bets en Oudendorp 

Natuurlijke leefomgeving Hart van Holland

Flux and marco.broekman are selected to develop a vision on the natural living environment (Natuurlijke Leefomgeving) for Hart van Holland, a regional collaboration of ten municipalities surrounding the city of Leiden. Together with the municipality of Zoeterwoude we will organize a series of ateliers this year. For these sessions a diverse group of stakeholders will be invited to work on topics related to climate adaptation, water quality, biodiversity, soil subsidence and attractive landscapes with strong green-blue structures. Besides, we will interact with four parallel research processes in Hart van Holland this year: energy transition, urbanization, mobility and digital information services.

marco.broekman

News item municipality of Zoeterwoude 

Testing the clinker brick pattern of the NPD inner garden

For a design of a collective inner garden, the Flux team visited the Vandersanden factory, where we experimented and tested with a pattern of clinker bricks. Afterwards, the team received a tour through the factory to gain insight into the production process.

Flux, NPD Strook Overvecht 

Vandersanden 

Flux on Provada with Amsterdam Oostenburg and NPD strook Utrecht

From the projects Oostenburg Amsterdam and NPD strook Utrecht, large scale models can be seen on Provada. Flux was part of the winning team for both tenders and is now working on the development of the plans.Team Oostenburg is formed by Flux, Vorm, OZ architects and Workshop architects. Flux collaborates with the municipality of Utrecht for the design of the public space of NPD. The buildings and inner gardens are being designed in collaboration with AM, NL Architects, Paul de Ruiter architects and Studioninedots. Models by Studio KU+.

Provada 

Vorm 

Vorm op Provada 

Flux, Oostenburg Amsterdam

OZ architects 

Workshop architects 

AM

AM op Provada    

Flux, NPD strook

NL architects 

Paul de Ruiter architects   

Studioninedots 

Municipality of Utrecht 

Studio KU+

Team Heijmans winner with project Vestibule!

Team Heijmans consisting of Studioninedots and Flux landscape architecture is one of the winners of the tender in Leidsche Rijn Center for plot H2 / H3. The plan is characterized by innovative integration of greenery in the facades and a collective greenhouse as the entrance area from the street. Images by Studio Prins.

Vestibule, Flux 

News item Heijmans  

Studioninedots